Gezondheid

Gezonde voeding is de laatste jaren een ‘hot topic’ en we zijn allemaal – de een al wat meer dan de ander - bewust(er) met onze voeding bezig. De belangrijkste adviezen rond gezonder leven houden in: meer bewegen, voldoende water drinken en voldoende uren per nacht slapen. Daarnaast is er veel aandacht voor het minder eten van suiker.  IJsboerke  neemt hier graag een voortrekkersrol in op, en heeft de voorbije jaren sterk geïnvesteerd in  ijsinnovaties  om de klassieke suiker of zoetstoffen te vervangen. IJsboerke  innoveert verder en brengt in 2017 het volledige Icy Light assortiment met een nieuwe receptuur op de markt. De zoetstoffen aspartaam en maltitol zullen vervangen worden door de 100% natuurlijke suiker  tagatose.


Tagatose? Tagawatte?

Tagatose is een natuurlijke suiker die uit lactose (= melksuiker) verkregen wordt. Door hydrolyse wordt de lactose opgesplitst in galactose en glucose. De galactose wordt door middel van een enzymatisch proces dan weer omgezet in tagatose . Na een laatste zuiveringsproces wordt een witte kristalstructuur bekomen, met een natuurlijke suikersmaak. De uiteindelijke tagatose-kristallen bevatten geen enkel spoor meer van lactose en glucose. Tagatose is van nature ook aanwezig in bepaalde zuivel- en fruitsoorten.

Odoo afbeelding en tekstblok

Ons vernieuwd recept! Ook in het kinderijs!!

Ook voor onze kinderijsjes zorgen we voor een aanzienlijke verlaging van het caloriegehalte met een vernieuwd recept op basis van tagatose , waarbij de lekkere, typische IJsboerke smaak behouden blijft. Alle IJsboerke kinderijsjes worden vanaf 2017 gemaakt op basis van dit aangepaste recept dat voldoet aan de strenge normen die Europa vooropstelt om het aantal calorieën te verlagen en het vet- en suikergehalte te beperken. Deze normen zijn niet verplicht, maar we willen als ijsfabrikant toch ons steentje bijdragen.

Daarom bevatten onze kinderijsjes voortaan minder calorieën: een IJsboerke kinderijsje bevat tussen de 25 en 75 kcal per portie en minder dan 3 gram verzadigde vetten.Een groot voordeel van het gebruik van tagatose is dat het een 100% natuurlijk ingrediënt is dat de klassieke suiker in de kinderijsjes vervangt zonder enig smaakverschil.

   Fruit & Veg ijsjes 

   (goed voor mens en aarde)


   Het ijs:
   Verrassend lekkere smaak door de combinatie van fruit en groenten
   -   Laag caloriegehalte per portie
   -  Vegan; waterijs


   Verpakking:

   Volledig vrij van klassiek plastic (doos én wikkel!)
   Wikkel is composteerbaar, zal bij sluikstorten dus ook veel sneller in de natuur ‘opgaan’ en gaat mee in de beweging tegen plastic!